Songwriting

Veel muzikanten vinden het leuk om hun eigen repertoire op te bouwen met zelfgeschreven nummers. Maar hoe begin je hier nu eigenlijk aan? Natuurlijk komt een nieuwe song vooral voort uit inspiratie, maar dat neemt niet weg dat goede tips je wel degelijk kunnen helpen. Songwriting is voor een deel een kunst, maar zeker ook een vak.

In deze workshop zullen de leerlingen in zichzelf een auteur-compositeur ontdekken. We starten de sessie met een korte opwarming en een brainstormsessie over de inhoud die willen brengen. Op die manier kunnen we ons lied eventueel koppelen aan een thema dat leeft in de klas. Hierna kunnen we dit verder uitwerken op verschillende manieren:

  • We schrijven met de hele klas samen een nieuwe liedtekst of we gaan in verschillende groepjes te werk.
  • We kunnen beslissen om ofwel de melodie van een bestaande chanson te gebruiken of om een geheel nieuw lied te componeren.
  • Indien we voor die laatste piste gaan, kan de begeleider na het schrijven van de tekst zelf een begeleidingsmelodie voorstellen of de leerlingen brengen hun eigen instrumenten mee.

Tijdens de workshop wordt er sowieso veel aandacht besteed aan de tekst, maar er kan even goed extra info gegeven worden rond rijmschema’s, melodielijnen, meerstemmigheid, etc.

 

 

 

 

 

Benodigdheden: beamer of een bord

Prijs: €150 per lesuur (+ verplaatsingskosten vanuit Oudenaarde)