Kleurrijk Kamishibai

‘Kamishibai’  is een Japans verteltheater en betekent letterlijk papieren drama. In ons kleine houten theater worden verhaalprenten geschoven vol kleur (en misschien wel vol Frans!)

 

Deze workshop kan gegeven worden aan kleuters, leerlingen van de lagere school of leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs. De rode draad is het verhaal van Dièse de Tovenaar (Dièse l’enchanteur van Sylvie Durbec) die door middel van muziek kleur brengt in zijn verhaal.

De algemene lijnen zijn reeds uitgestippeld: we interpreteren samen de verhaalplaten door middel van instrumenten, we leren een Frans lied over kleuren en we kunnen zelfs onze eigen platen maken. Naargelang de leeftijd of de Franse kennis van de doelgroep kan het verhaal tweetalig gebracht worden, kan het lied aangepast worden, kan er bepaalde woordenschat aangebracht worden of kan er toe gewerkt worden naar een kleurrijk gedicht in plaats van een gewone plaat. Hierbij laten we ons inspireren door Miro die ook kleur gaf aan de gedichten van Jacques Dupin.