Chanter Karo-oké

“Chanter Karo-oké” wil leerlingen van alle leeftijden op een ludieke, interactieve en toegankelijke manier laten kennis maken met de wereld van het Franse chanson. Deze sessies kunnen zowel in het Nederlands als in het Frans gegeven worden.

Opties en prijzen

Karo komt alleen of met accordeonist Rein De Vos naar de klas of de school en geeft de leerkrachten Frans de keuze uit verschillende opties. Deze zijn:

  1. Interactief zingen
  2. Interactief schrijven
  3. Interactief luisterconcert

1. Interactief zingen

Karo komt naar de klas en leert de leerlingen in klasverband enkele Franse nummers aan. Ze is hierin heel flexibel en past zich aan aan de wensen van de leerkracht. Karo beschikt zelf over een zangboekje waaruit de leerkrachten kunnen selecteren of, indien gewenst, kunnen ze (tijdig) andere nummers aanvragen. Indien gewenst en op voorhand doorgegeven, kunnen de leerlingen ook hun instrument meebrengen. Karo brengt zelf het nodige materiaal (boekjes, instrumentjes en installatie) mee.

Prijs: €60* per lesuur (+ verplaatsingskosten vanuit Gent) 

In dit concept is het eventueel mogelijk dat er twee klassen samen geplaatst worden, maar dan wordt er een meerkost van €20 aangerekend.


2. Interactief schrijven

Karo komt naar de klas en schrijft met de leerlingen een nieuw nummer. Dit kan gaan van het schrijven van een nieuwe tekst op een bestaand nummer tot het componeren van een geheel nieuw nummer. Hiervoor is het wel aangewezen om over twee lesuren per klas te beschikken. Indien gewenst en op voorhand doorgegeven, kunnen de leerlingen ook hun instrument meebrengen.

Benodigdheden: beamer

Prijs: €60* per lesuur (+ verplaatsingskosten vanuit Gent)


3. Interactief luisterconcert

Karo komt naar de school vergezeld van Rein De Vos en biedt een (interactief) luisterconcert aan aan de leerlingen. Rein heeft al jarenlange ervaring opgebouwd in diverse chansonbezettingen (reindevos.be).  De leerlingen worden dan als het ware ondergedompeld in een Parijse musette-sfeer. De leerlingen kunnen over een zangboekje beschikken om ten volle mee te zingen. Het optreden duurt twee lesuren en is geschikt voor grote groepen (maximum 200 leerlingen).

Benodigdheden: teksten voor de leerlingen, muziekinstallatie (2 micro’s/statieven/versterkers/mengpaneel met minimaal 4 ingangen)

Prijs: €500* (+ verplaatsingskosten vanuit Gent). Voor €100 extra kan een eigen installatie meegebracht worden.

(*BTW niet inbegrepen)

Artiest zoekt feestneus :

“Frans leren of weer opfrissen op de leukst denkbare manier. Het publiek wordt actief betrokken om in het onderbewustzijn sluimerende klassiekers met overtuiging weer tot leven te brengen. De zangeres kan grotere groepen aan en maakt van samenzang une vraie fête.”