Soundpainting

Soundpainting is een gebarentaal die toestaat om een multidisciplinaire live-compositie te bekomen. De taal is aanvankelijk bedoeld voor muzikanten, acteurs, dansers, visuele kunstenaars, maar kan even goed gebruikt worden in de taalles. De taal bevat meer dan 1500 tekens die door de soundpainter gegeven worden om de improvisatie te dirigeren.

Soundpainting is toegankelijk voor alle leeftijden en alle niveaus. Door verschillende leerstijlen toe te passen (visueel, auditief, digitaal en kinesthetisch), vegen we alle grenzen weg en kan het accent op elk talent geplaatst worden. Elke deelnemer kiest de manier/discipline die hem bevalt en neemt deel op zijn manier.

Soundpainting wint steeds meer aan bekendheid in de artistieke wereld, maar staat eveneens verschillende taalkundige toepassingen toe. Net zoals in het artistieke domein, is het niveau van taalbeheersing van geen belang. Het doel is te durven spreken en zich te amuseren door te spreken. Met Soundpainting oefenen we de mondelinge vaardigheid op een ludieke en creatieve manier in. Creatieve leerlingen die minder sterk zijn in taal, kunnen hun creatieve troef uitspelen. Leerlingen die weinig contact hebben met de artistieke wereld, maken er laagdrempelig kennis mee en ontdekken misschien een nieuw talent.

Prijs : €150 per lesuur (+ verplaatsingsonkosten vanuit Oudenaarde).“

 

 

 

www.soundpainting.com